A mézes brokkolis Waldorf saláta bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban. Egyszerűen ellenállhatatlan…
Mézes brokkolis waldorf saláta
Hozzávalók:
1 kis fej zeller
2 savanykás alma
1 marék dió
(egy pici rózsa brokkoli)
2 evőkanál szezámkrém
1 evőkanál méz
1/2 narancs leve
pár csepp citrom
pici só
A zellert és az almát megtisztítjuk (almát nem kell hámozni) és kockákra vágjuk, a dióval és a pici darabkákra vágott brokkolival együtt tálba rakjuk.Elkészítjük az öntetet: a szezámkrémet kikeverjük a narancs levével, pár csepp citrommal, majd hozzátesszük a mézet. Sűrű lesz még így is, de türelmes kevergetéssel el lehet oszlatni a salátán. Mindenhová csak pici jut, ráragadva a zöldségdarabkákra, nagyon finom!
Fontos!
A diót érdemes fogyasztás előtt egy nappal beáztatni, mert a beáztatott diónak nincs keserű-fanyar utóíze.