A tavasszal és nyáron megjelenő saláta- és zöldségfélék bőséges választéka inspirálóan hat konyhaművészetünkre. A nyári melegben a szervezet vágyik a vitamin- és lédús ételekre, jól esik ilyenkor egy kis könnyű cézár saláta.
Cézár saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 4 evőkanál méz
- 2 szelet kenyér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 fej jégsaláta
- 1 pohár joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál Piros Arany
- 1 evőkanál majonéz
- olívabogyó
- bors
- só
Elkészítése:
A húst mossuk meg, majd csíkozzuk fel! Az olívaolajat két evőkanál mustárral, három evőkanál mézzel, szójaszósszal és a Piros Arannyal keverjük ki! Ízlésed szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele a húsokat. Fedjük le, és éjszakára tegyük hűtőbe, hogy alaposan bepácolódjon! A joghurtot a majonézzel, a maradék mustárral és mézzel, valamint a sóval és a borssal keverjük össze! A megmosott salátaleveleket tépkedjük össze, és szórjuk rá a felkockázott paradicsomot és újhagymát, illetve olívabogyót! Pici olajjal keverjük össze! A húscsíkokat süssük meg olívaolajon, majd szedjük ki őket, és ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a kenyérkockákat!
Jó étvágyat!