Nem csak jó ízű, de szervezetünk számára hasznos anyagokat is tartalmaz a diós-fokhagymás spagetti.
Az alábbi tészta több összetevője is fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A dióban található E-vitamin bőrünk szépségéről gondoskodik, de fontos antioxidánsokat és esszenciális zsírsavat is tartalmaz. Fogyasztásuk segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket. A fokhagyma javítja a szív és az érrendszer működését, antibiotikus és emésztést elősegítő hatású, a petrezselyemlevélben pedig sok a C-vitamin.
Hozzávalók:
1 marék dió
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
parmezán
1 evőkanál mascarpone vagy tejszín
12 dkg spagetti
Elkészítése:
Miközben megfőzzük a spagettit, elkészítjük a mártást. A diót kicsit összevágjuk, és szárazon kicsit megpirítjuk. Miközben pirul, apróra vágjuk a fokhagymát, és az illatos dióhoz adjuk. Átforgatjuk, hozzákeverjük a mascarponet és pár kanál tésztafőző-vizet. Egyet rottyantunk rajta, és összekeverjük a kifőtt tésztával. Belekeverjük a petrezselymet, és parmezánnal megszórva tálaljuk.