A kávé több mint 1000 különálló vegyületből áll. Az legújabb kutatások arra mutatnak rá, hogy klorogénsav tartalmának glükóz csökkentő hatása van, ezáltal a vércukorszint emelkedést segít megakadályozni.
A mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van egészségünkre. Áldásos hatásai vannak a depressziós hangulatra, a szellemi fáradtságra, és a koncentrációra. Ezen kívül megkönnyebbülést nyújt fejfájás és migrén esetén is.
Latte Macchiato
hozzávalók / 1 adag
- 1- 1,5 dl tej
- 1 eszpresszó
Elkészítés:
Főzzünk le egy adag kávét!
Közben a tej egyik felét kissé melegítsük meg! (Ez kerül a pohár aljára.)
Egy kanál segítségével csurgassuk a kávét a tej tetejére! Mivel a vizes alapú kávé könnyebb, mint a tej, ezért nem keverednek össze.
A maradék tejből készítsünk kemény tejhabot! Ez kerül a kávé tetejére.
A tej, a kávé és a tejhab így alkot három réteget.
Nagyon jó tejhabot lehet készíteni a legegyszerűbb elemes kis kézi habosítóval. Akkor lesz a legkeményebb, ha a tej langyos, a forró és a hideg tej nem habosodik fel kellőképpen. A kávéba kerülő tej mennyisége ízlés szerint növelhető.