Markáns légköri változások során fontos a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. Az ételeink helyes megválasztásával csökkenthetjük a szervezetünket érő terhelést. A jól megválasztott ételek elősegíthetik a szervezete megfelelő működését.
A csirkehús B-vitamin tartalma jelentős, emellett ásványi anyagokban is gazdag. Teljes értékű fehérjetartalma magas, viszont kevés zsírt tartalmaz. Könnyen emészthető, kitűnő fehérjeforrás.
A különféle zöldségek rendszeres fogyasztása szintén meghatározó a mindennapjainkban. A zöldségek magas rosttartalma segíti az emésztőrendszerünk helyes működését, csökkentheti a daganatos és érrendszeri betegségek kialakulását.
Grillezett, sajtos csirkemell zöldségkörettel
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg trappista sajt
- 45 dkg zöldségkeverék
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon a zöldségkeveréket fedő alatt – kevés sóval, borssal megszórva – puhára pároljuk. (Nagyon kevés vizet önthetünk alá.)
Egy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, felforrósítjuk, és a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
Egy tűzálló tál aljára terítjük a megpárolt zöldséget, erre helyezzük a hússzeleteket, megszórjuk a lereszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben – ha van grillező funkció azt használva – addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Jó étvágyat!