Hazánk gazdag a különféle mézfajták lelőhelyeiben - az akácméz például hungarikumnak számít. A betegségek megelőzésében nagy szerepet játszik a rendszeres mézfogyasztás.
Az őszi-téli időszakban jelentősen gyengül immunrendszerünk, a kellemetlen időjárási hatások miatt pedig sokszor nagy a megfázás veszélye - a kórokozók is könnyebben terjednek.
Szervezetünk védekezőképességének erősítésében nagy szerepet játszik a rendszeres mézfogyasztás. Hazánk nagy kiterjedésű erdőségei és rétei remek lelőhelyet biztosítanak a méhek számára a különféle mézfajták előállításához.
A méz 80%-ban egyszerű cukrokból, szőlő- és gyümölcscukorból áll, így hatékony energiaforrást biztosít. Enzimeket, 11 féle vitamint (pl. C- és B-vitamint), valamint 30 féle ásványi anyagot tartalmaz, közülük is megemlítendő a réz, a vas,a magnézium, a mangán és a foszfor.
Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az idegrendszert és energetizál is, nagy segítség a mindennapi fáradtság leküzdésében is.
A mindennapi mézfogyasztás kiegyensúlyozottabbá tehet - a cukorbetegeknek, pollenallergiásoknak mértékkel ajánlott.
Forró italba ne használjuk, mert jótékony hatását tönkretesszük!
Csecsemőknek egy éves kor alatt semmilyen formában nem szabad mézet adni!