Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz: A telítetlen zsírsavak nagyobb arányú fogyasztása - amiben az olívaolaj gazdag - csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Az olívaolaj természetes antioxidánsai az E- és a K-vitamin. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is.
Könnyen emészthető, mert gyorsan felbomlik az emésztőrendszerben. Erős epehajtó hatása van, rendszeres fogyasztása megakadályozza az epekövek kialakulását. Kis mennyiségben zsírszegény étrendekben is jól hasznosítható (máj-, epe-, hasnyálmirigy-betegségek stb.). Gyomorsavcsökkentő hatású.
Az olívaolaj fogyasztása védi az érrendszert a meszesedéstől. Csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza a koleszterin lerakódását az erek falán. Emellett gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő és értágító hatással rendelkezik.
Természetes gyógymódokkal és egyénre szabott terápiákkal segítjük egészsége megtartását, gyógyulási folyamatait.