A narancs magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, amit fogyaszthatunk rostjaival együtt, vagy csak a levét facsarva – mindenképpen üdítő élményben lesz részünk.
A C-vitamin fogyasztása megtámogatja szervezetünk védőkező rendszerét.
Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok hatása ellen.
Segít a nátha megelőzésében és kezelésében.
Mérsékli számos allergiát előidéző anyag hatását.
A narancsban található továbbá: B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium.
A narancs tele van antioxidánssal: karotinnal és flavonokkal.
Rákmegelőző hatását a benne levő limonénnek köszönhetjük, ami különösen a mell- és tüdőrák elleni harcban játszik fontos szerepet.
Erős vírus- és baktériumölő hatása révén enyhíti az influenzás tüneteket.
Savtartalma könnyíti a bélműködést.
Nyáron hűsítőleg hat a szervezetünkre.
Nyugtatja az idegrendszert.
Előnyös hatással van a szívre és a keringési betegségekre.
Elősegíti az emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint.