A sütőtök gazdag kalciumban, cinkben, mangánban, rézben, vasban, foszforban, valamint C-vitaminban. Kiválóan alkalmazható megfázásos, meghűléses megbetegedések esetén. Magas ásványi anyag- és vitamintartalmának köszönhetően felvértezi a szervezetünket az időjárás kedvezőtlen hatásaival szemben.
Sütőtökleves
Egy szép, érett sütőtököt hámozzunk meg, magozzunk ki és vágjuk fel kisebb darabokra. A darabokat kevés vízben tegyük fel főni. A megfőtt tököt turmixgéppel pürésítjük, majd annyi vizet kell hozzáadni, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.
Sóval, szerecsendióval, kardamommal lehet ízesíteni. Ha nem elég édes a tök, elbír egy kis mézet is. Kellemesen krémes állagú lesz egy kevés étkezési keményítőtől.
Levesbetétnek pirított fenyőmagot, napraforgómagot, tökmagot ajánlunk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!