A spárga Magyarországon az utóbbi tizenöt évben lett népszerű sokak körében. A népi gyógyászat szerint a spárga remek vértisztító, hat a vesékre, és a reumatikus panaszokat is csökkentheti. Pozitív élettani hatásai miatt érdemes fogyasztani.
Tartalmaz vasat, nátriumot, kalciumot, foszfort, káliumot, béta karotint, niacint, folsavat és C, B1, B2, B6 vitamint.
A népi gyógyászat szerint a spárga remek vértisztító, hat a vesékre, és a reumatikus panaszokat is csökkentheti.
A zöld spárga általában zsengébb, és a szálak végének levágása után, hámozás nélkül fogyasztható.
A fehér spárga viszont hámozást igényel.
A spárga felhasználása sokrétű, főzve, sütve, de akár nyersen is fogyasztható. Diétás étkezéshez is kiváló. Egy csészényi spárga mindössze 27 kalóriát tartalmaz és magas a rosttartalma.
Az egyik leghatásosabb természetes antioxidáns, tavasszal és nyár elején igazi tisztítója a szervezetnek, különös képpen a veséknek. Húgyúti fertőzések esetén jótékony hatású, azonban a spárga fogyasztása után számolni kell azzal, hogy a vizelet szaga kellemetlenül megváltozik. Ne lepődjünk meg!
A spárgában található inulinnal támogathatjuk az emésztőrendszerünk egyensúlyát.
Fogyasztása várandós nőknek is ajánlott, gazdag folsavtartalma miatt.
A megfelelő étkezéssel csökkentheti az időjárási hatásokra adott válaszreakciójának hevességét.
Kérjen időpontot meteogyógyászunktól!