Minden évszakban érdemes az idénynek megfelelő alapanyagokat használni. Ősztől tavaszig az éléskamránkban található alma és zabpehely kombinációból finom süteményt készíthetünk.
Téltől tavaszig is fontos a könnyebb ételek, desszertek fogyasztása. Itt egy könnyen elkészíthető sütemény, csupa egészséges összetevőből...
Zabpelyhes-almás süti
Hozzávalók:
500 g zabpehely
1 kg alma (savanykás)
100 g dió(durvára vágott)
100 g vaj
2 tk. fahéj(őrölt)
1 csipet só
4 dkg zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)
Elkészítése:
Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvasztott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
180 C°-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.
Természetes gyógymódokkal és egyénre szabott terápiákkal segítjük egészsége megtartását, gyógyulási folyamatait. Kérjen időpontot meteogyógyászunktól!