Ez az olasz zöldségleves kíméli a gyomrot, íze pedig akkor az igazi, ha friss zöldségekből készítjük!
A minestrone leves gazdag zöldségtartalma miatt ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb fajta póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 halványító zeller
- 2 db cukkini
- 40 dkg cannellini bab vagy egyéb konzerv fehér bab
- 40 dkg hámozott konzerv paradicsom
- 1 db babérlevél
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 3 evőkanál levestészta
- 1 db citrom
- 6 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 10 dkg kelkáposzta vagy egyéb zöld káposztafajta
- só és fekete bors izlés szerint
- 1 db bagett ízlés szerint
- 4 evőkanál pesto mártás
- kevés petrezselyem
Elkészítése:
Fél liter vizet forraljunk fel! Közben a póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikára! Az olajat egy nagyobb fazékban forrósítsuk fel, és a póréhagymát közepes hőfokon 1 percig pirítsuk! A fokhagymát tisztítsuk meg, fokhagymapréssel zúzzuk össze és tegyük a fazékba! A zellert mossuk meg, finomra vágjuk össze és adjuk a hagymához!
A cukkinit tisztítsuk meg, először hosszában vágjuk el, majd keresztbe szeleteljük fel! Tegyük fazékba és pirítsuk 3 percig! A petrezselymet, a babot a paradicsommal, a babérlevéllel, a fehérborral, a tésztával és a forró vízzel együtt adjuk a zöldségekhez! A citrom héjából vágjunk le egy vékony csíkot és dobjuk a fazékba!
Fedő alatt forraljuk fel a levest, majd a hőfokot mérsékelve 7 percig főzzük tovább!
Közben a parmezán sajt felét reszeljük le és szórjuk a levesbe! Végül a káposztát aprítsuk össze, és szintén adjuk a leveshez! Az ételt ízesítsük és további 5 percig főzzük! A babérlevelet vegyük ki a levesből és a maradék parmezánt reszeljük rá!
A levest tetszés szerint friss, ropogós bagettel és egy kevés pestóval tálaljuk!
Jó étvágyat!
A táplálkozás megfelelő összeállításához kérje meteogyógyászunk segítségét!