A paradicsom és a mozzarella kitűnő választás a szervezet tehermentesítésére a meleg és a frontos időszakokban. A meteogyógyász ajánlásával az időjárásra gyakran reagáló embereknek ajánlott könnyen emészthető ételeket választani a napi étkezésben. A paradicsom fogyasztása előnyös a szívbeteg emberek számára. A mozzarella sajt kiváló kalcium forrás.
Hozzávalók:
50 dkg koktél paradicsom
2 csomag mini mozzarella golyó
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet
1 kávéskanál bazsalikom
só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a megmosott és félbevágott apró paradicsomokat, majd rá a lecsepegtetett mozzarella golyókat. Enyhén megsózzuk.
Keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a bazsalikomot és az áttört fokhagymát, majd a mozzarellás paradicsomra öntsük rá, forgassuk össze! Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül tálaljuk!
Ne sajnálja a magára fordított időt! Ismerje meg Meteo-profilját, kérje személyre szabott előrejelzésünket!