Az eper a tavasz legkorábban érő gyümölcse, érdemes kihasználni azt a rövid időszakot, amikor kapható a piacokon a hazai zamatos jó ízű eper.
Epres limonádé melegebb időkre.
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 2 lime leve
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 szál menta (ízlés szerint)
- 6 dkg nádcukor
- 2 dl víz
- 1 dl ásványvíz (ízlés szerint)
Elkészítés:
A vizet a cukorral kb. 5 percig forraljuk, majd kihűtjük.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ráfacsarjuk a leveket, majd rádobjuk a mentát is.
Megturmixoljuk, majd összeöntjük a cukros vízzel.
Ízlés szerint hígítjuk, de akár jégkásának is elkészíthető.
Meteogyógyászati szakrendeléseinkről itt olvashat részletesen!