Bagett házilag tönkölybúzából
Ismét reneszánszát éli a tönkölybúza, ami számtalan előnnyel bír a hagyományos búzához képest. Hosszútávon fogyasztva többek között koleszterinszint csökkentő hatását is megtapasztalhatjuk.
Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemző, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), és E-vitamin tartalma sem csekély. Kalcium-, kálium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő. Rendszeres, hosszú távú fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez. A hagyományos gabonaféléknél kisebb szénhidrát- és rosttartalmának köszönhetően cukorbetegeknek is ajánlott.