Támogatná immunrendszerét? Szereti a salátát? Ez a cikk Önnek szól!
Tudta, hogy a légköri változékonyság is lehet panaszai forrása? Úgy érzi immunrendszere kifáradt? Támogassa egészséges táplálkozással!
A paradicsom antioxidáns hatású, likopinban és C-vitaminban gazdag. A fokhagyma vérnyomáscsökkentő, baktérium-, vírus- és gombaellenes, az olívaolajban található egyszeresen telítetlen zsírsav pedig szabályozza a vér koleszterinszintjét, valamint csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Ezen kívül gazdag A- és E-vitaminban. A friss bazsalikomban található illóolajnak gyulladás gátló és antibakteriális hatása van.
Mozzarellás paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg koktél paradicsom
- 2 csomag mini mozzarella golyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálba helyezzük be a megmosott és félbevágott apró paradicsomokat, majd tegyük rá a lecsepegtetett mozzarella golyókat, és sózzuk meg! Keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a bazsalikomot és az áttört fokhagymát, a mozzarellás paradicsomra öntsük rá, forgassuk össze! Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül tálaljuk!
Megjegyzés:
Bármilyen ecetet használhatunk, ha nincs almaecetünk. Ha teheti, friss bazsalikommal ízesítse!