Back to top

Az immunerősítő saláta

Támogatná immunrendszerét? Szereti a salátát? Ez a cikk Önnek szól!

Tudta, hogy a légköri változékonyság is lehet panaszai forrása? Úgy érzi immunrendszere kifáradt? Támogassa egészséges táplálkozással!

A paradicsom antioxidáns hatású, likopinban és C-vitaminban gazdag. A fokhagyma vérnyomáscsökkentő, baktérium-, vírus- és gombaellenes, az olívaolajban található egyszeresen telítetlen zsírsav pedig szabályozza a vér koleszterinszintjét, valamint csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Ezen kívül gazdag A- és E-vitaminban. A friss bazsalikomban található illóolajnak gyulladás gátló és antibakteriális hatása van.

Mozzarellás paradicsomsaláta

Hozzávalók:                                             

  • 50 dkg koktél paradicsom
  • 2 csomag mini mozzarella golyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Egy tálba helyezzük be a megmosott és félbevágott apró paradicsomokat, majd tegyük rá a lecsepegtetett mozzarella golyókat, és sózzuk meg! Keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a bazsalikomot és az áttört fokhagymát, a mozzarellás paradicsomra öntsük rá, forgassuk össze! Hűtőben hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül tálaljuk!

Megjegyzés:
Bármilyen ecetet használhatunk, ha nincs almaecetünk. Ha teheti, friss bazsalikommal ízesítse!