Back to top

réz

Gyógyító ételeink: Dió

A dió kedvelt csonthéjas gyümölcsünk. Kellemes, karakteres íze miatt igencsak kedvelt a konyhai felhasználás során, de akár önmagában ropogtatva is élvezhetjük értékes hatásait. Készíthető belőle tea, likőr, lekvár, és a sütemények, édességek kedvelt alapanyaga is.

Azt mondják a dió az agy fényesítője. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, magnézium, kálium, szelén, vas, réz és kalcium is található benne nagyobb mennyiségben.

Telítetlen zsírsavakat, fehérjét, valamit E- és B-vitaminokat, illetve a terhesség során ajánlott folsavat is tartalmaz.

Szőlő az egészségünk támogatója!

A szőlő az egyik kedvelt gyümölcsünk. Finom, sokoldalú, és nem mellesleg nagyon egészséges is. Amellett, hogy rendkívül gazdag káliumban, B-vitaminokban és C-vitaminban, tartalmaz még vasat, rezet, cinket és magnéziumot is.

A szőlő egészségünk őrzője. Napi fogyasztása minden szervünkre jótékony hatással bír. Már Galenosz is felismerte, hogy a szőlő fogyasztása élettani előnyökkel jár.

Meteogyógyászunk ajánlása szerint a szőlő kiválóan alkalmazható tisztító kúra részeként.

Idős, legyengült szervezetnek jó roboráló, a folyadékot megtartó szervezetnek pedig vizelethajtó tulajdonsága miatt ajánlott.

Subscribe to RSS - réz