Back to top

egészség

A környezetszennyezés is növeli az időjárás-érzékenység kockázatát!

Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy aránya a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!

A műszálas ruháinkról mosáskor nagy mennyiségű műanyag szál szakad le, amik végső soron a tengerbe és a szárazföldi környezetbe jutnak, és ott felhalmozódva egyre nagyobb környezetszennyezést jelentkenek az élővilágra nézve. Főként nylon és poliészter jut a környezetbe, globálisan évente mintegy 176 ezer tonna.  A mikroszálak az 5 mm-nél rövidebb szálak. 

Gyógyító ételeink: Dió

A dió kedvelt csonthéjas gyümölcsünk. Kellemes, karakteres íze miatt igencsak kedvelt a konyhai felhasználás során, de akár önmagában ropogtatva is élvezhetjük értékes hatásait. Készíthető belőle tea, likőr, lekvár, és a sütemények, édességek kedvelt alapanyaga is.

Azt mondják a dió az agy fényesítője. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, magnézium, kálium, szelén, vas, réz és kalcium is található benne nagyobb mennyiségben.

Telítetlen zsírsavakat, fehérjét, valamit E- és B-vitaminokat, illetve a terhesség során ajánlott folsavat is tartalmaz.

Az egészségmegőrző brokkoli

Tudta, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban?

Kutatások azt is kimutatták, mennyire jótékony hatású többféle rákbetegség, továbbá az áttétképződés megelőzésében. Különösen prosztata-, végbél- és hólyag-, valamint petefészekrák esetében jutottak a kutatók biztató eredményre a brokkoli fogyasztás és a betegség leküzdésében betöltött szerepét vizsgálva.

Epres limonádé

Az eper a tavasz legkorábban érő gyümölcse, érdemes kihasználni azt a rövid időszakot, amikor kapható a piacokon a hazai zamatos jó ízű eper.

Epres limonádé melegebb időkre.

Hozzávalók:                                   

  • 30 dkg eper
  • 2 lime leve
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 szál menta (ízlés szerint)
  • 6 dkg nádcukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl ásványvíz (ízlés szerint)

Elkészítés:

Subscribe to RSS - egészség