Back to top

dió

Egészséges rágcsálnivalók télen

A téli hidegben, a fényszegény napokon sokan hajlamosak nassolni, a főétkezések között is rágcsálni valamit. Válasszunk egészséges finomságokat! 

A téli időszakban sokat nassolunk, ráadásul ünnepek alatt is gyakran előfordul, hogy a vendégségben megkínálnak valami finomsággal. Ilyenkor a cukros sütemények, túlolajozott, túlsózott csipszek helyett válasszuk az ugyanolyan finom, de emellett nagyon egészséges, vitamindús rágcsákat - amik ráadásul a vonalainknak sem ártanak. 

Néhány tipp:

Gyógyító ételeink: Dió

A dió kedvelt csonthéjas gyümölcsünk. Kellemes, karakteres íze miatt igencsak kedvelt a konyhai felhasználás során, de akár önmagában ropogtatva is élvezhetjük értékes hatásait. Készíthető belőle tea, likőr, lekvár, és a sütemények, édességek kedvelt alapanyaga is.

Azt mondják a dió az agy fényesítője. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, magnézium, kálium, szelén, vas, réz és kalcium is található benne nagyobb mennyiségben.

Telítetlen zsírsavakat, fehérjét, valamit E- és B-vitaminokat, illetve a terhesség során ajánlott folsavat is tartalmaz.

Diós-fokhagymás spagetti

Nem csak jó ízű, de szervezetünk számára hasznos anyagokat is tartalmaz a diós-fokhagymás spagetti.

Az alábbi tészta több összetevője  is fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A dióban található E-vitamin bőrünk szépségéről gondoskodik, de fontos antioxidánsokat  és esszenciális zsírsavat is tartalmaz. Fogyasztásuk segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket.

Subscribe to RSS - dió