tea
tea
Fronthatás miatti hasfájások vizsgálata és kezelése – hasi görcsök
A nehezebb időszakokban könnyű ételek fogyasztásával tehermentesítse az emésztőrendszert. Kerülje a fűszeres, csípős ételeket és a rostban gazdag ételek sem jó választások ilyenkor, beleértve a rostos italokat is. Már a néhány napig alkalmazott kúra is sokat számít.
A hígra készített fekete tea jótékony hatású az enyhe gyulladásos folyamatokra, azonban késő délutáni, esti fogyasztása nem javasolt.
Miért jó a csipkebogyó tea?
A csipkebogyóban sokféle vitamin található (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin), de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
Télen szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, ezért fogékonyabbá válunk a betegségekre. A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztásával felturbózhatjuk immunrendszerünket, fokozhatjuk szervezetünk védekezőképességét.
Elkészítése:
1 bögre teához 1 evőkanál csipkebogyóhús szükséges.
Gyömbér tea
A gyömbér a keleti orvoslás egyik sokoldalúan felhasználható növénye. Kiváló hatású többek között émelygés, hányinger, rossz emésztés esetén tea formájában.
A gyömbér segíthet köhögéssel, orrváladékozással járó megfázás esetén. Nyitja a pórusokat, izzaszt. Stimuláló és melegítő hatású, így a hidegebb hónapokban kifejezetten ajánlott. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású.
Csillagánizs megfázásos időben
A csillagánizs több területen is hasznosítható, alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, de a gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is. Megfázásos időszakokban pedig ízletes frissítő italként előszeretettel fogyasztjuk.
A csillagánizs tea egy igazi vitaminbomba, ami gyorsan elkészíthető és megvéd a megfázástól.
A csillagánizs több területen is hasznosítható: előszeretettel alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is.