Back to top

vérnyomáscsökkentő

vérnyomáscsökkentő

Miért fogyasszunk olívaolajat?

Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz: A telítetlen zsírsavak nagyobb arányú fogyasztása - amiben az olívaolaj gazdag - csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Az olívaolaj természetes antioxidánsai az E- és a K-vitamin. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is.

A gyógyító cékla

Talán nem is gondolnánk, hogy a céklában mennyi értékes tápanyag rejlik! Ez az édeskés zöldség rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatással is rendelkezik.

A cékla az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk.

A cékla élénk színét egy bizonyos betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, melyet rendkívül erős antioxidánsként tartanak számon.

Száz gramm cékla fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10%-át.

GYógyító ételeink: Kivi

A kivi fontos aktív nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, valamint E- és C-vitamint is tartalmaz. A benne található C-vitamin az egyik legsokoldalúbb vitaminunk, ami elsősorban a fertőző betegségektől óv meg, de fontos szerepe van az élénkítő folyamatokban is. Hiánya fáradtságot, szervezetünk védekezőképességének csökkenését okozza.

A kivi fogyasztása hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, valamint K-vitamin tartalma a vér alvadásában játszik szerepet.

Segíti a vesék munkáját, erősíti a csontokat, az immunrendszert, a vérereket és a kötőszöveteket, elősegíti a szívizom működését. Hatásos vérmérgezés, fertőzés és ínyvérzés ellen is.

Napi három kivi fogyasztása 15 Hgmm-el csökkentheti a magas vérnyomást, ami igen jó eredménynek számít még gyógyszerek esetén is.

Subscribe to RSS - vérnyomáscsökkentő